موضوعات
  • اخبار سایت
  • ماهیان گیاهخوار
  • ماهیان گوشتخوار
  • ماهیان همه چیزخوار
  • ماهیان آبشور
  • آموزش های پرورش ماهی
  • تصاویر ماهیان زینتی
  • ماهیان آب شیرین
  • آرشیو
    تبلیغات
    آمار سايت
    کاربران آنلاین: 1
    بازدید امروز: 111
    بازدید دیروز: 1275
    بازدید این ماه:3876
    ورودی از گوگل: 57910
    تعداد مطالب: 166
    تعداد دیدگاه ها: 0

    برترين مطالب
    تبلیغات
    مطالب تصادفی
    آخرین مطالب ارسالی
    تبلیغات متنی

    دائر‌ه‌المعارف اصطلاحات ماهی کوی (بخش دوم Cc-Dd-Ff)


    ماهی کوی دارای نژاد های بسیار گوناگونی است که هرکدام از انها با نامی شناخته می شوند ولی شاید برای شما جالب باشد که بدانید این اسامی از کجا منشا گرفته و چرا نژاد های کوی به این شکل نام گذاری شده اند. در این سری مطالب که به نام دائر‌ه‌المعارف اصطلاحات ماهی کوی برای شما اماده شده است قصد دارم تا به بررسی واژه ها و اصطلاحات رایج در مورد ماهی کوی به پردازم تا شما عزیزان نیز بتوانید راحت تر این اصطلاحات را درک کرده و بیشتر با نژاد های ماهی کوی اشنا شوید. در ادامه باید اضافه کنم که این دائر‌ه‌المعارف به دو زبان انگلیسی و فارسی به همراه تلفظ صحیح هر کلمه به صورت صوتی اماده شده است. امید است این سری مطالب نظر شما خوانندگان و علاقه مندان به ماهی کوی را به خود جلب کند.

     

     

    555

    5555

     

    ارسال توسط : مدیر سایت | در تاریخ : ۱۳ فروردین , ۱۳۹۳ | دیدگاه: بدون دیدگاه

    تکثیر و پرورش ماهی کوی به روش تجاری (قسمت اول)


    در ادامه سری مطالب تکثیر و پرورش ماهی کوی این بار بنا به درخواست های فراوان شما خوانندگان عزیز به مبحث تخصصی و جذاب تکثیر تجاری (صنعتی) ماهی کوی می پردازم. آنچه در ادامه می آید بخش اول از چهار بخشی است که برای آموزش این روش از تکثیر ماهی کوی برای شما آماده شده است.

     

     

     

     

     

     

    تکثیر ماهی کوی به روش صنعتی همان طور که از نامش پیداست بر افزایش تعداد موالید تمرکز دارد. برای تکثیر ماهی کوی به روش صنعتی روش های متنوعی وجود دارد که در تمامی انها تعداد بچه ماهی های بدست امده به شکل قابل توجهی بیشتر از دیگر روش های سنتی است. اما انچه به عنوان مشکل اصلی در مورد تکثیر صنعتی معمولا مطرح است افزایش اسیب و استرس برای خود ماهیان مولد است. به همین دلیل همچنان بسیاری از تکثیرکنندگان اصیل ماهی کوی از شیوه های سنتی یا شیوه های نیمه سنتی برای تکثیر ماهی کوی  استفاده می کنند. با توجه به تمام انچه گفته شد تکثیر صنعتی از نظر سودآوری و اقتصادی بودن قابل مقایسه با روش سنتی نیست در نتیجه امروزه بیشتر ماهیان موجود در بازار از این روش به دست امده اند. تکثیر ماهیان کوی با روش صنعتی تا حد زیادی همانند تکثیر کپور معمولی بوده و دارای چهار مرحله است که در هر کدام از این سری مطالب یکی از این مراحل برای شما شرح داده خواهد شد.

    مرحله اول- انتخاب و نگهداری از مولدین

    ماهیان مولد مهم ترین نقش را در چرخه تولید و نژادگیری ماهی کوی بازی می کنند. اگر شما مولدین مناسبی را برای تکثیر ماهی کوی انتخاب نکنید مطمین باشید که نتیجه ی کارتان نه تنها رضایت بخش نخواهد بود بلکه ممکن است باعث بوجود امدن ضررهای اقتصادی نیز برای شما شود. همان طور که در سری اول مباحث تکثیر ماهی کوی برای شما شرح دادم شما باید ابتدا بتوانید ماهی های نر و ماده را از هم تشخیص دهید. اهمیت تشخیص ماهی های نر و ماده از چند جهت قابل بررسی است:

    ۱. در تکثیر مصنوعی ماهی کوی هدف اصلی ما رسیدن به حداکثر ماهی تولید شده است. در صورتی که ما ماهیان نر و ماده را از هم تفریق نکنیم ممکن است تخمریزی های ناخواسته و بی حاصل در درون برکه های نگهداری مولدین رخ دهد.

    ۲. افزایش سرعت کار و کاهش دستکاری های زمان تخمگیری و اسپرم گیری. وقتی که ماهیان نر و ماده از هم جدا نگهداری می شوند به راحتی می توان فرایند های تزریق هورمون و بیهوشی را بر روی هر کدام انجام داد بدون اینکه اشتباهی رخ دهد.

    هرچند جداسازی ماهیان نر و ماده یکی از بخش های اصلی از اماده سازی و انتخاب مولدین است ولی تنها بخش از این فرایند مهم نیست. ماهیان نر و ماده که برای تکثیر انتخاب می شوند باید دارای ویژگی های خاصی باشند و در غیر این صورت باید از چزخه تولید حذف گردند. چند مورد ار مهم ترین این خصوصیات به شرح زیر است:

    ۱. سلامت کلی: ماهی هایی که برای تولید و تکثیر انتخاب می شوند باید فاقد هر گونه بیماری انگلی و قارچی و باکتریایی یا ویروسی باشند. در برخی از بیماری ها حتی باید به تاریخچه ماهی (در صورت وجود) نیز توجه کرد تا بهترین نتیجه بدست اید. در مورد برخی از بیماری ها در صورتی که مولد خیلی خاص یا کم یاب است می توان درمان انجام داد.

    ۲. فرم و شکل بدن: شکل و فرم بدن ماهی های مولد باید کاملا دوکی شکل بوده و فاقد هرگونه نقص یا عیب باشد. همچنین ماهی ها نباید بیش از اندازه چاق یا بیش از اندازه لاغر باشند. چاق بودن زیاد ماهی باعث ایجاد مشکلات ثانویه در تخمگیری و حتی مرگ ماهی مولد می شود و لاغری نیز نشانه سو تغدیه یا بیماری های داخلی است که چنین ماهیانی نیز برای تکثیر مناسب نیستند.

    ۳. خلوص نژادی: در ماهی کوی یک فاکتور بسیار مهم است. ماهیان کوی وقتی برای نژادگیری و تکثیر انتخاب می شوند باید به اختصاصات نژادی شان توجه ویژه ای کرد. مثلا نژاد کوهاکو باید دارای رنگ های قرمز و سفیدی باشد کاملا از هم تفکیک شده اند و باله ها باید کاملا به رنگ سفید و فاقد رنگ باشند. این خصوصیات در هر نژادی با نژاد دیگر متفاوت است که باید به انها توجه کرد.

    ۴. تاریخچه: بسیار مهم است. ممکن است یک ماهی تمام ویژگی های یک ماهی نژاده را داشته باشد ولی چون خزانه ی ژنتیکی مناسبی از پدر و مادر خود ندارد نتواند بچه های با کیفیتی تولید کند. تاریخچه و مخزن ژنتیکی غنی مهم ترین دلیل گرانتر بودن ماهی های کوی تکثیر شده توسط تکثیرکنندگان قدیمی و مشهور ماهی کوی است.

    وقتی که ماهی های مولد با توجه به انچه گفته شد انتخاب شدند باید به برکه هایی که برای نگهداری و اماده سازی انها اماده شده است انتقال یابند. این برکه ها معولا کمی عمیق تر از برکه های اصلی ساخته می شوند و باید دارای ابی پر از اکسیژن و تمیز باشد. ماهی ها کوی مولد به طور کلی به دو دسته تقسیم می شوند:

    ۱. ماهیانی که برای بار اول تخم ریزی می کنند

    ۲. ماهیانی که بیش از یک بار تخمریزی کرده اند

    ماهیان گروه اول معمولا دارای ذخیره ی مناسب انرژی برای تولید تخم و تخمریزی هستند هرچند ممکن است تعداد تخم های ناقصی که تولید می کنند کمی بیشتر از ماهیان گروه دوم باشد. اما ماهیان گروه دوم برای اماده شدن برای تخمریزی دوباره نیازمند شرایط خاصی هستند تا انرژی از دست رفته در نتیجه تخمریزی پیشین را جبران کرده و برای فصل جدید اماده شوند. این ماهیان از نظر مقدار پروتین ها و چربی های مورد نیاز معمولا دارای کمبود هستند. ماهیان گروه دوم حتما باید باید علاوه بر غذاهای رایج از غذاهای تقویت کننده که دارای پروتیین بالا و کربوهیدرات کم است نیز استفاده کنند تا از کیفیت تخم های انها کم نشود. در غذادهی به هر دو گروه باید توجه داشت که زیاده روی در تغذیه باعث چاقی مفرط و مشکلات ثانویه در تخمگیری از ماهیان می شود.

    ماهی های کوی معمولا در بهار برای تخمریزی اماده می شوند. در این فصل می توان ماهیان اماده را با بررسی های ساده مشخص کرد. در ماهیان نر با فشار رو به پایین شکم ماده ای سفید رنگ از بدن خارج می شود که در واقع همان اسپرم ماهی است. در ماهیان ماده رسیده نیز با لمس شکم حالتی نر و شل احساس می شود که دلیل بر امادگی ماهی ماده برای تخمریزی است. در ادامه توجه شما را به دیدن یک ویدیوی اموزشی در این باره جلب می کنم.

    ارسال توسط : مدیر سایت | در تاریخ : ۱۳ فروردین , ۱۳۹۳ | دیدگاه: بدون دیدگاه

    ماهی کوی


     

    کوی یکی از زیباترین ماهیان آب شیرین است که نزد علاقمندان ایرانی به ندرت شناخته شده می باشد. امیدواریم با مقالات پیاپی نه تنها این ماهی را معرفی کنیم بلکه به یاری خدا بتوانیم مقدمات پرورش آن را در کشور عزیزمان که مهد و زیستگاه اولیه و تاریخی این ماهی نیز بوده است را فراهم سازیم. هدف این مقاله شناخت گونه کوی و محیط زیست جغرافیایی فعلی و اصلی آن است.
    بدن کوی از ناحیه باله پشتی به سمت باله دمی شیب دارد. اگر این گودی و شیب به یک سوم اندازه ماهی یعنی از پوزه تا ابتدای دم برسد به منزله شکل مناسب بدن کوی است. سطح مقطع بدن آنها تقریباً دایره ای شکل است. شکل بدن آنها بیشتر بخاطر ثبات شنا در آب می باشد. در مقایسه با بدن ماهی تُنِ، دوکی شکل بودن بدن آن ها زیاد نیست و بیانگر این است که آن ها ماهی سرعتی نیستند. شکل و اندازه کوی ها نشان می دهد که به رودخانه هایی که دارای جریان سریع و شدید آب هستند تعلق ندارند بلکه متعلق به رودخانه های آرام، دریاچه ها و آبگیرهای آب شیرین می باشند همین امر سبب شده تا عقیده دانشمندان براین باشد که زیستگاه اولیه کوی در دریاچه های عمیق آسیای صغیر و به خصوص در دریاچه های ایران بوده است.

    از آنجایی که کوی، ماهی سرعتی نیست، نیازی به اکسیژن زیاد جهت شنا در رودخانه هایی با جریان بالا ندارد و تنها در فصل تابستان با گرم شدن آب و نگهداری در برکه های مصنوعی کم عمق با کاهش اکسیژن مواجه خواهند شد. ماهی کوی از کف تغذیه می کند و زمانی می تواند بهتر ببیند که چشمش با کف برکه زاویه ۴۵ درجه تشکیل دهد. همچنین آن ها دارای سبیل در اطراف دهان (زائده گوشتی) می باشند که این زوائد دارای سلول های حسی بوده و اندام های حسی ماهی می باشند. در ماهی کوی، دندانی در دهان مشاهده نمی شود ولی قسمت هایی از سطح داخل دهان که سفت می باشد، وظیفه خرد کردن غذا را به عهده دارندکه در ناحیه ورود به گلو قرار گرفته اند. غذای ماهی کوی، گیاه و یا حیوانات کوچکی  می باشد که می تواند آن ها را بطور کامل بخورد. کوی نمی تواند پوست یک غورباغه را از اسکلت آن بکند ولی می تواند پوست یک تکه از لاشه طبخ شده را از آن جدا کند. بنابراین می توان نتیجه گرفت که آن ها صرفاً گوشتخوار نیستند.
    رژیم غذایی کوی باید دارای مقادیری روغن گیاهی باشد که در حفره شکمی ماهی به چربی تبدیل می شود.
    این نوع چربی سازی در ماهی نشانه آنست که ماهی خود را برای یک سفر طولانی و ذخیرۀ انرژی و یا گذراندن یک زمستان سرد آماده می کند. مثلاً در فصل زمستان ماهی کوی در زیر یخ ها باقی می ماند و از چربی انباشته شده در بدنش جهت ادامه زندگی در سرما استفاده می کند این چربی تا فصل بهار بطور کامل استفاده می شود، در نتیجه ماهی ها در بهار لاغرتر به نظر می رسند.باله های پهلویی لبه های گرد دارند که به ماهی اجازه میدهد بخوبی به عقب شنا کنند. این امر سبب میشود که کوی ها رودخانه یا برکه را سانتیمتر به سانتیمتر بگردند و جلبکها را مزه مزه کنند بطور کلی با توجه به شکل باله ها، بدن، اندازه بسیار بزرگ و طرز شنای خاص کویها متوجه میشویم که آنها به زیستگاه های پهناور نیاز دارند. همچنین شنای آنها مشخص میکند که علاقمند به تجمع در یک بافت گروهی  میباشند. برای همین قسمت های خیلی باریک برکه را برای شنا ترجیح نمی دهند زیرا امکان دور زدن دسته جمعی برای همه آن ها وجود ندارد. برای ایجاد شرایط لازم جهت تخم ریزی نیاز به ۵ درجه کاهش درجه حرارت آب میباشد بطور خلاصه کوی با زندگی در آب های گل آلود و کم عمق که در زمستان بسیار سرد و در تابستان بسیار گرمند سازگاری دارد. لذا توصیه میشود که از ساخت برکه های مصنوعی مربع شکل و کوتاه بپرهیزید و آنها را دراز و باریک و بطول حداقل سه متر بسازید (بهترین شکل ساخت برکه ای که کاملاً مشابه زیستگاه اولیه و اصلی کوی باشد آبگیری است بزرگ و دریاچه مانند و از آب شیرین با لبه هایی کم عمق که در بهار جویباری از آب ذوب شده از برف ها آن را تغذیه نماید).
    ارسال توسط : مدیر سایت | در تاریخ : ۱۳ فروردین , ۱۳۹۳ | دیدگاه: بدون دیدگاه

    راه اندازی آکواریوم آبشور


    معمولا” ماهی هائی که برای نگهداری در یک آکواریوم آب شور انتخاب میشوند بدلیل تنوع بسیاری که درگونه ها ی جزایر مرجانی وجود دارد مربوط به این مناطق هستند .

    جزایر مرجانی از با ثبات ترین مناطق در کره زمین است که به لحاظ دما و شرایط شیمیائی آب کمترین تغییر را دارد .

    این موضوع اکوسیستم این مناطق را شدیدا” تحت تاثیر قرار داده به نحوی که چنانچه در آکواریوم آب شور خود از گونه ساکن این منطقه استفاده می کنید باید شرایط آب را از لحاظ شیمیائی ، باکتریائی و دما شدیدا” کنترل کنید .

    بطورکلی و به اعتقاد من نگهداری از شرایط مطلوب آب در آکواریومهای آب شور بیشتر از نگهداری ماهی های آن حائز اهمیت است ، چه آنکه آب مطلوب ، اولین شرط داشتن آکواریوم آب شور سالم است .

    براساس مطالبی که گفته شد توصیه می کنم برای تهیه آکواریوم آب شور همواره بزرگترین سایزی که شرایط محل به شما اجازه می دهد انتخاب کنید زیرا هرچه آکواریوم انتخابی کوچکتر باشد شرایط آب هم سریعتر تغییر می کند .

    بهتر است قبل از شروع برای چیدمان آکواریوم این مطلب را در نظر داشته باشید که این آکواریوم همواره نیاز به سیفون کردن و تصفیه نمودن بروشهائی که بعدا” گفته می شود خواهد داشت و براین اساس نحوه استفاده از وسائل ، شن و خصوصا” صخره ها را تنظیم نمائید .

    به خاطر داشته باشید میزان فشار وارده توسط آب درون آکواریوم به شیشه ها ، ارتباط مستقیم با ارتفاع اکواریوم از سطح زمین دارد که آکواریوم را درآن مستقر می کنید .

    در یکی از مقاله های داخلی که مطالعه می کردم مطلبی به این شرح نوشته شده بود :

    (( بدلیل آنکه جذر و مد شامل همه آبهای زمین میشود و آب آکواریوم ( البته قاعدتا” منظور سایزهای بالای آکواریوم که حجم قابل توجهی آب دارند منظور بوده است ) هم از این قاعده مستثنی نیست بهتر است مکانی برای استقرار آکواریوم انتخاب شودکه جهت طولی آکواریوم ، شمالی ـ جنوبی باشد ))

    آنچه که در ادامه گفته می شود روشهائی است که شخصا” برای آکواریومهای آب شور استفاده کردم و به مرور با ایجاد تغییر در بعضی از روشها ، به بهترین روشی که نتیجه مثبت و بلند مدتی داشته رسیده ام و ممکن است با توجه به شرایطی اقلیمی منطقه ای که شما درآن قرار دارید این روشها نیاز به کمی تغییر داشته باشد .

     

     ( شروع set up   کردن )

     

    پس از انتخاب محل مناسب نوبت تهیه شیشه است . قاعدتا” با توجه به سایز و میزان آبگیری آکواریوم باید ضخامت شیشه ( ۶ میل ، ۱۰ میل و یا بالاتر ) تعیین شود . میزان آبگیری آکواریوم اینگونه محاسبه می شود .

     ۱۰۰۰ / ( ارتفاع * عرض * طول )

    پس از بدست آوردن میزان آبگیری و تعیین ضخامت شیشه مورد نیاز و تهیه شیشه نوبت به چسباندن شیشه ( assemble ) کردن آن است .

    برای چسباندن شیشه ها ۷ مطلب را به خاطرداشته باشید :

    ۱- محلی که قرار است به آن چسب زده شود با الکل تمیز کنید .

    ۲- چسبانیدن درز بین دو شیشه به تنهائی کافی نیست و بهتر است که درزهای میان دو شیشه ( لایه های داخلی ) را هم پر کنید .  

    ۳- حباب ایجاد شده بین لایه های چسب را تخلیه کنید . ( بحرحال سعی کنید سطح یکسانی از چسب بدست آورید‌ ) .

    ۴- برای آکواریوم های آب شور بهتر است از چسبهای پولی یورتان استفاده کنید .

    ( من از چسب پلی یورتان با مارک total seal استفاده نموده ام )

    ۵- حتما” برای آکواریوم درب تهیه نمائید . ( اینکار موجب جلوگیری از تبخیر آب ، تغییر دما و احیانا” پریدن ماهیها به بیرون از آکواریوم میشود ) .

    ۶- با توجه به ابعاد شیشه ، حتما” از پلی هائی در کف و جداره ها برای تقویت سطح شیشه استفاده نمائید .

    ۷- میتوانید از طول آکواریوم فضائی با عرض ۲۰ cm  را جدا کرده و شیشه ای را که قبلا” در منتها الیه سمت چپ پائین آن و منتها الیه سمت راست بالای آن سوراخی تعبیه نموده اید و هم ابعاد با شیشه استفاده شده در پشت آکواریوم است

    ( البته منظور ،‌ هم ابعاد منهای ضخامت شیشه است ) در اینجا بچسبانید

    از این فضا هم در آینده میتوان برای قراردادن وسائل جانبی مانند ( بخاری ، اسکیمر ، لوله فیلترهای خارجی و …. استفاده نمود .

    پس از چسباندن شیشه و اطمینان از آب بندی بودن آن و قراردادن آن در محل تعبیه شده باید شروع به چیدن آن نمود .

    برای شروع بهتر است قبل از قراردادن فیلترهای زیر شنی ،‌ ابتدا شبکه ای را در تمام طول آکواریوم با استفاده از لوله های pvc که سوراخهائی در آن پیش بینی کرده اید ایجاد نموده و آنرا به نحوی در آکواریوم قرار دهید که سوراخها با کف شیشه در تماس باشند

    ( به سمت پائین باشد )

    انتهای شبکه درست شده را مسدود نموده و در ابتدای آن خمی به سمت بالا برای قرار گرفتن در گوشه آکواریوم ایجاد کرده و آنرا تا لب آکواریوم ادامه دهید .

    این شبکه درآینده به آبگیری ، تخلیه و سیفون کردن آکواریوم از زیر فیلترهای زیر شنی به شما کمک خواهد نمود . البته همانطور که در تصویر زیر می بینید در برخی از آکواریومها سوراخی را در کف شیشه بوجود آورده و تاسیساتی را برای این منظور نصب می نمایند که این بدلیل کیفیت وسائل و امکاناتی است که در اختیار دارند و به نظر میرسد انجام این موضوع با امکانات موجود در کشور ما چندان منطقی نباشد چون به طور یقین منجر به شکستن شیـشه کف ،‌ خارج شدن از آب بندی تاسیسات نصـب شده ، تخلیه آب و … و در نهایت بروز تلفات خواهد شد . 

     البته برخی برای نگهداری شرایط مناسب شیمیائی آب ، از قراردادن شن ، صخره ، و … درون شیشه خودداری می کنند که اگر چه این موضوع به سالم تر نگاه داشتن آب کمک خواهد نمود لیکن علاوه بر زشتی نمای آکواریوم ، قطعا” یک فضای طبیعی برای نگهداری و پروش ماهیها بوجود نخواهد آورد . در صورتیکه برخی از گونه ها مانند آنجل خجالتی طبیعتا” نیاز به پناهگاه هائی برای پنهان شدن دارند .

    امروزه در دنیا ،‌آکواریوم داری تنها یک تفریح و سرگرمی نیست . تنها تماشای حرکت ماهیها و حالات و رفتار آنها به هنگام غذا خوردن و …  امروزه جزو یکی از روشهای روان درمانی است .

     

    بسیاری از گونه های دریائی در تهیه بسیاری از داروها نقشی اساسی دارند لذا حتی چنانچه هدف از تهیه آکواریوم تنها تفریح و سرگرمی هم باشد ، بازهم نگهداری از ماهیها در آکواریومی بدون امکانات مشابه زیستگاههای طبیعی ، برای دوستداران و حامیان واقعی طبیعت پذیرفته شده نبوده و حاکی از ضعف در نگهداری از یک آکواریوم آب شور استاندارد است .

    حالا نوبت قراردادن فیلترهای زیر شنی برروی شبکه ایجاد شده است . بهتر است از فیلترهائی استفاده کنید که به شکل pazzel به هم متصل میشوند . این کار را تا پوشاندن تمام سطح آکواریوم ادامه دهید.

    با توجه به طول ، عرض و خصوصا” عمق آکواریوم خود سنگ هوای مناسب را انتخاب کرده و با قراردادن آن در انتهای لوله مخصوص ، آنرا درون آکواریوم و روی فیلترها قراردهید . جهت حفظ نظم آکواریوم خود بهتر است همه لوله ها را از پشت بستی که در پائین آکواریوم نصب نموده اید عبور دهید. زیرا برخی از ماهی ها مانند ماهی پیکاسو عادت به جابه جا نمودن شن ها کف آکواریوم و بر هم زدن نظم عمومی دارند .

    حالا نوبت وارد کردن شن است . بهتر است برای داشتن نمای طبیعی زیر دریا از شن های سفید سیلیسی که با مقدارکمی شن الک شده سیاه مخلوط شده و آنها را به خوبی با محلول آب و نمک شسته و جوشانده اید استفاده کنید . عده ای معتقدند برای آکواریوم های آب شور باید بجای شن از خرده های ریز مرجان ها استفاده کرد . این موضوع چندان هم غیرمنطقی نیست زیرا به حفظ کیفیت آب کمک خواهد کرد ،‌ لیکن بدلیل خلل و فرجهای که بین آن بوجود خواهد آمد موجب عبور ذره های غذا و ایجاد عفونت در آب خواهد شد که بدلیل درشت بودن خرده های مرجان ، فیلتراسیون آن تقریبا” غیرممکن است ضمنا” استفاده از مرجان خرد شده با نحوه تصفیه ای که بعدا” گفته خواهد شد مغایر است .

    ( نکته : در تمام طول مدتی که مشغول استقرار instrument ها هستید اصول استریلیزاسیون را رعایت کنید زیرا عمده مرگ و میر ماهیها در آکواریوم ها ،‌ عدم کنترل باکتریهای مضر ، عفونت ، انگل ها و قارچ ها است ) .

    اکنون نوبت قراردادن صخره هاست . بهتر است قبل از این کار مدتی صخره ها را درون محلول آب و نمک قرار دهید و پس از خارج کردن آنها را در آب و سرکه جوشانده و پس از آن گونه و اندازه ماهیهائی که تمایل به نگهداری از آنها را دارید مشخص کنید .

     

    نحوه چیدمان صخره ها باید به گونه ای باشد که :

    ۱-    فضا جهت حرکت ماهیها به اندازه کافی وجود داشته باشد .

    ۲-    مسیر عبور و مرور ماهیها را مسدود ننماید .

    ۳-    روی لوله های هوا قرار نگرفته باشد .

    ۴-    امکان فیلتر اسیون وجود داشته باشد .

    ۵-    روی هم قرار گرفتن صخره ها باعث واژگونی و تخریب آکواریوم و ایجاد استرس در ماهیها نشود .

    ۶-    لبه های بسیار تیز و یا سوزنی شکل به ماهیها صدمه خواهد زد ضمنا” فقط از صخره های طبیعی دریائی استفاده کنید . این کار هم به ایجاد فضای طبیعی تر و هم به ماندگاری بیشتر کیفیت آب کمک خواهد کرد .

    ۷- حتما” با توجه به طبیعت و اندازه گونه های انتخابی فضاهائی را جهت پنهان شدن ماهیها بوجود آورید .

    امروزه در فروشگاههای آکواریوم پودرهائی وجود دارد که با استفاده از آن و بروشی که حتما” در بروشور آنها توضیح داده شده میتوانید آب مورد نیاز آکواریوم خود را تامین کنید لیکن بدلیل گران بودن قیمت بهتر است همان آب دریا را که قبل از خریداری کیفیت آنرا آزمایش نموده اید ، از فروشگاهی مطمئن خریداری نمائید . قطعا” این روش برای تهیه آب به صرفه تر خواهد بود .

    برای خریداری آب:

    ۱- میزان سبکی و سنگینی ( درصد شوری آب ) و سختی آنرا بررسی نمائید . ( توضیحات بیشتر در بخش شیمی آب )

    ۲- محل تامین آب را از فروشنده سؤال کنید . شاید این آب برای برخی از گونه ها که مربوط به آن منطقه نیستند مناسب نباشد .

    ۳- آب خریداری شده باید بوی آب دریا داشته باشد و از آن بوی تعفن به مشام نرسد .

    ۴- آب خریداری باید در دبه های محکم و با درب نگهداری شده باشد .

    ۵- برای مدتی طولانی در آفتاب قرار نگرفته باشد . اگرچه کوتاه مدت آن مفید هم هست .

    همانطور که گفته شد تهیه آب و نگهداری پس از آن مهمترین بخش راه اندازی است .

    اکنون میتوانید پس از انتخاب گزینه وسائل و سخت افزارهای آکواریومهای آب شورو بخش شیمی آب و مطالعه ، آب خریداری شده ای را که میزان شوری آنرا حتما” اندازه گیری نموده اید ، به آکواریوم خود اضافه کنید .

    ( چون معمولا” از زمان آبگیری آب از دریا تا رسیدن به دست مصرف کننده خصوصا” در شهرهای غیر ساحلی مدت زیادی خواهد گذشت ، آب درون ظرف تبخیر شده لیکن نمک آن باقی مانده و درصد شوری آب را افزایش خواهد داد اگرچه بعضی از فروشندگان محترم با افزودن آب شیرین به آن ( انشاءالله به قصد خیر … ) میزان شوری آب را پائین می آورند .

    ارسال توسط : مدیر سایت | در تاریخ : ۱۲ فروردین , ۱۳۹۳ | دیدگاه: بدون دیدگاه

    ماهی پوفر فیگور


    نام: پوفر فیگور  Figure  Puffer

    نام علمی : Tetraodon biocellatus

    حداقل اندازه تانک:   ۱۱۴  لیتر

    خلق و خو: مهاجم

    سطح نگهداری: متوسط

    دما:  ۲۱ تا ۲۸ درجه سانتی گراد

    اسیدیته آب:  ۷تا ۸

    سختی آب:  ۸تا ۱۵

    حداکثر اندازه رشد:  ۷٫۵ سانتی متر

    رنگبندی:  سبز،سفید،زرد

    رژیم غذایی:  گوشتخوار

    زادگاه:  آسیا

    خانواده : Tetraodontidae

    سطح شنا:  سطح آب و میانه

    توضیحات تکمیلی:
    ایده آل ترین تانک برای این ماهی،تانکی با آب شور همراه با گیاهان زیاد چه طبیعی و چه مصنوعی و صخره های فراوان با پناهگاهای صخره ایی زیاد است.بستر تان این ماهی بهتر است از شن آراگونیت(aragonite) باشد.این ماهی نسبت به همنوع خود بسیار مهاجم و پرخاشگر است.این ماهی در شرایط با آب شور تخم ریزی هم میکند و برای تخم ریزی صخره های صاف را دوست دارد.بعد از تخم ریزی ماه نر بالای تخم ها تا ۷ روز به مراقبت می پردازد.این ماهی بهتر است از خانواده خرچنگ ها،میگوی آب شور،حلزون و کرمهای خاکی تغذیه شود.

    ارسال توسط : مدیر سایت | در تاریخ : ۱۲ فروردین , ۱۳۹۳ | دیدگاه: بدون دیدگاه
    صفحه 20 از 29« بعدی...10...1819202122...قبلی »
    +1 demo: Basic page